Stránky domu č.p. 146

Návrh změny stanov SVJ

16.05.2012 18:41

Po zkušenostech si Vám Výbor dovoluje navrhnout změnu Stanov našeho společenství tak, aby byl příští Výbor (do kterého stávající členové nebudou kandidovat) akceschopnější. Níže naleznete návrh Výboru na změnu stávajících stanov.

 

Návrh úpravy stanov SVJ – k projednání na schůzi shromáždění dne 4.6.2012

 

  1. Čl. IV Stanov odst. 2 písm. l) nově zní:

„pověření Výboru k sjednání dohod o provedení prací, dodávce služeb a jiných plnění, pokud finanční plnění na jednotlivou zakázku činí více než 150.000 Kč bez DPH,“

 

(Původní znění: pověření výboru k sjednání dohod o provedení prací, dodávce služby a jiných plnění, pokud finanční plnění na jednotlivou zakázku činí více než 50.000,- Kč včetně DPH ( nebo musí být zajištěn písemný souhlas nadpoloviční většiny hlasů vlastníků jednotek), při finančním plnění vyšším než 500.000,- Kč včetně DPH musí být z projednávání sepsán zápis, event. fonetický záznam, který s přijatým usnesením obdrží každý vlastník jednotky)

 

  1. Čl. IV Stanov odst. 2 písm. l) nově zní:

„nabývání nemovitých a movitých věcí, bytů nebo nebytových prostor k účelům předmětu činnosti společenství, jejichž hodnota je vyšší než 100.000,- Kč bez DPH a o majetkových dispozicích s těmito věcmi”

 

(Původní znění: nabývání nemovitých a movitých věcí, bytů nebo nebytových prostor k účelům předmětu činnosti společenství, jejichž hodnota je vyšší než 40.000,- Kč včetně DPH a o majetkových dispozicích s těmito věcmi)

 

  1. Čl. IV Stanov odst. 17 nově zní:

„Zápis ze schůze shromáždění musí být zveřejněn na webových stránkách společenství nejpozději do 20 pracovních dnů od konání schůze shromáždění ve formátu PDF. Elektronická kopie (tzv. sken) zápisu musí být bezodkladně zaslán správci a na požádání jednotlivým vlastníkům jednotek do 5 pracovních dnů od jejich žádosti, a to pouze elektronickou poštou (e-mail).“

 

(Původní znění: Do 7 dnů ode dne konání schůze shromáždění musí být vyvěšen zápis z jednání včetně přijatých usnesení a kopie příloh na nástěnce  domu. Zápis musí být vyvěšen po dobu minimálně 30 dnů. Kopie zápisu musí být bezodkladně zaslána správci a na požádání jednotlivým vlastníkům jednotek do pěti dnů od jejich žádosti.)

 

  1. Čl. V Stanov odst. 7 písm. f) (kompetence výboru) nově zní:

„sjednává dohody o provedení prací, o dodávce služby a jiných plnění podle uzavřených smluv, pokud objem finančního plnění na jednotlivou zakázku je nižší než 70.000,- Kč bez DPH, s předchozím písemným souhlasem kontrolní komise nebo revizora, jsou-li tyto orgány zřízeny, 150.000 Kč bez DPH. Kontroluje jejich kvalitu a provádí úhradu za provedené dodávky prací, služby a jiných plnění. Případné vícepráce či vícenáklady je Výbor oprávněn sjednat, nepřevýší-li 10% ze sjednané ceny nebo 20% pokud k tomu dá svůj předchozí písemný souhlas kontrolní komise nebo revizor.“

 

(Původní znění: sjednává dohody o provedení prací, o dodávce služby a jiných plnění podle uzavřených smluv, pokud objem finančního plnění na jednotlivou zakázku je nižší než 50.000,- Kč včetně DPH. U objemu finančního plnění nad tento limit sjednává příslušné dohody po schválení shromážděním v souladu s přijatým usnesením. Kontroluje jejich kvalitu a provádí úhradu za provedené dodávky prací, služby a jiných plnění)

 

  1. Čl. V Stanov odst. 12 nově zní:

„Výbor zveřejňuje zápisy ze svých jednání na webových stránkách společenství, a to zpravidla do 10 pracovních dnů od konání schůze. Elektronická kopie (tzv. sken) zápisu musí být bezodkladně zaslán správci a na požádání jednotlivým vlastníkům jednotek do 5 pracovních dnů od jejich žádosti, a to pouze elektronickou poštou (e-mail).“

 

(Původní znění: Do 7 dnů ode dne konání schůze výboru musí být vyvěšen zápis z jednání včetně přijatých usnesení a kopie příloh na nástěnce domu. Zápis musí být vyvěšen po dobu minimálně 30 dnů. Kopie zápisu musí být bezodkladně zaslána správci společného majetku a na požádání jednotlivým vlastníkům jednotek do pěti dnů od jejich žádosti.

 

  1. Čl. VII Stanov odst. 5 (kompetence kontrolní komise) se přidává písm. j), které zní:

„vydává či odmítá souhlas Výboru dle čl. V odst. 7 písm. f) těchto Stanov“

 

Zpět

Vyhledávání

SVJ © 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode